Sarah Abouzelof

It's OK not to be OK

  • Skrevet 28.09.2015 klokka 13:33
  • Kategori: Personlig

I det første innlegget jeg la ut her på bloggen skrev jeg ærlig og personlig hva jeg føler. Nå har jeg ingen problemer med at folk vet hva jeg føler fordi jeg vet jeg ikke er alene om disse følelsene, uansett hvor perfekt liv det virker som man har på Facebook eller Instagram så er realiteten at det kun er en fasade for våre ekte følelser. Du er en robot hvis du har det bra 24/7. Så real talk..

Det er ingen hemmelighet at vi mennesker ikke alltid har det bra. Når ble det egentlig ett tabu og snakke om dårlige følelser? Hvorfor forventes det at man skal svare "Jeg har det bra" når noen spør deg "Hvordan går det?". Skal vi måtte lyve om våre egne følelser for å ikke gjøre andre ukomfortable?

Mange av de som kjenner meg tenker sikkert at jeg er ei blid og lykkelig jente som alltid "har det bra", men det er ikke tilfelle. Jeg har også mine problemer med selvtillit, psykisk utmattelse og personlige problemer. Jeg snakker ikke nødvendigvis om det med mennesker, selv ikke mennesker som står meg nær engang. Jeg liker å holde ting for meg selv, fordi jeg får en følelse av at 1) folk egentlig ikke bryr seg eller 2) at de ikke vet hvordan de skal reagere dersom jeg ikke har det bra. Jeg vil spare dem for den ukomfortable følelsen. Ikke missforstå meg, jeg har familie og venner jeg kan snakke med som virkelig bryr seg, men det er ikke alltid like lett for andre mennesker å forstå andres smerter.

Folk må forstå at det er OK å ikke ha det bra. Det er mer enn greit at man føler seg nedenfor og sliter med diverse problemer. Det er vondt å måtte skjule at man ikke har det bra, over lengre tid. Til slutt så sprekker man. Mange tror at man bare er oppmerksomhets syk når man viser at man har det vondt, men det er helt feil. De som utstråler det at de er "oppmerksomhets syke" er kanskje de som trenger mest hjelp. Så gi alltid en hånd til de som ikke har det så greit, og husk at neste gang du spør noen om hvordan det går, er det like stor kjangs for at vedkommende svarer "dårlig" som "bra"..

 

- Sarah

Sarah Abouzelof


KONTAKT
sarahbornstedt@gmail.com

Search

Bloggdesign

hits