Sarah Abouzelof

Skjerp dere!

  • Skrevet 10.01.2016 klokka 00:33
  • Kategori: Diverse

Wow, jeg er helt sjokkert. Jeg vet ikke helt hvor jeg skal starte. Først å fremst vil jeg bare si at sosiale medier skremmer meg. Vi er så avhengige av det at vi forvandles til monstre, no joke. Det er lettere å få tilgang til nyheter og saker fra hele verden, noe som igjen gjør det lettere for folk å dømme nasjonalt og internasjonalt om alt og ingenting.

Jeg har tenkt mye på dette de siste månedene på grunn av at det har vært så stort fokus på dette med flyktninger osv. Da dette var "hot" å snakke om i 2015, fikk jeg se sanne sider av mange kjente og ukjente, som jeg ikke likte. Før var jeg aldri "fan" av å lese kommentarer på nyhets innlegg og andre delte artikler på Facebook o.l, men det har blitt til en dårlig uvane nå, fordi jeg er rystet over hva folk kan finne på å få ut av seg i disse kommentarfeltene. Ikke minst VOKSNE mennesker! Det jeg leser er en form av håning, mobbing, bedrevitere som skal lære deg både det ene og det andre, og dytte sine personlige synspunkter og meninger, koste hva det koste vil, opp i ansiktet på deg. Det er så viktig for Ola og Kari Nordmann å få minnet oss alle på at janteloven eksisterer, og at "so and so" ikke har rett på ditt og datt, og at alle disse forskjellige hjernedøde blondinene av norske kjendiser og annet "pakk" kan dra til helvete og dø! Seriøst? Er det dette vi har kommet tili 2016? Hvor kommer alt dette hatet og sinnet fra? Hvor gikk det så galt? Er det fordi det er så lett i nåtid å få sagt hva man mener uten at man halshugges? Men hvorfor skal man mene så mye og halshugge andre selv?

Jeg får vondt i magen når jeg leser i kommentarfelt. Det er så mye ignoranse, hat, stygt og slemt prat at jeg bli rett og slett lei meg på menneskers vegne. Kommer de fra en så dårlig bakgrunn at de virkelig må ødelegge noen andre sin dag for å selv føle seg bedre? Hva skjer? Eier ikke folk skam lenger? Jeg har blitt lært at, har man ikke noe positivt eller konstruktivt å si på en pen måte trenger man ikke si noe i det hele tatt. Uheldigvis tenker ikke alle på den måten.. Så lurer man på hvorfor barn mobber...

Dette er brutalt folkens. Det er nok av mobbing, krig og negativitet ellers her i verden, kan man ikke bruke de sosiale fenomener til noe bra? Være gode forbilder? Greit at man kan dele meninger og ha diskusjoner hvor man ytrer meninger, men man trenger ikke alltid å sette ting på spissen, eller få andre til å føle seg dårlig bare fordi man skal få frem et poeng! Det er en stor forskjell på å bruke sin ytringsfrihet til noe fornuftig og å missbruke den på sånn ekkel og kvalm oppførsel.Er det noe man overhode ikke liker, ignorer det. Det er ikke så vanskelig, jeg lover! Vil dere ha ett lite kurs i hvordan det gjøres? *Les innlegg - ha en mening - si den lavt til deg selv - scroll videre* Voila.. lynkurs i folkeskikk.

Jeg kom over ett innlegg TV2 Nyhetene delte på FB-siden deres om Sophie Elise og Robin som har gjort det slutt. Her var det ikke mange blide kommentarer for å si det sånn. Voksne og eldre mennesker som ikke interesserer seg i denne saken bare MÅ få sagt i kommentarfeltet at dette er noe faenskap som ikke burde legges ut, at folk ikke interesserer seg for sånne saker, det er urett at disse to får oppmerksomhet i media. "Tenker ikke TV2 på alle de andre bruddene og skilsmissene i Norge, hvorfor får ikke de oppmerksomhet?".. Seriøst? Tror de har mistet ett godt poeng, å det er at på FB finnes det alt fra 13-åringer og oppover som faktisk liker å få med seg litt sladder fra jevnaldrende jenter og ungdommer akkurat som de voksne liker artikler om, hva enn de måtte like! "The world does not revolve around one person, or one group of people!" Husk det...

Vi har alle lov til å mene forskjellige ting. Vi er alle forskjellige, men samtidig så like. Våre forskjeller betyr ikke at man må hate på hverandre, det gir mer mening at våre forskjeller skal lære hverandre, inspirere og få oss til å sette pris på at vi ikke er like, at vi alle har egne særpreg og bærer det med stolthet. Ikke negativitet, nedlatende ord og hat.. Hadde det vært mulig å fjerne alt av hat, på en eller annen måte, hadde jeg gjort det om jeg så måtte ofre meg selv. Verden går under på grunn av oss, menneskeligheten, kjærlighet dyreliv, klima.. Alt ødelegges av oss. Vi er ett korn i ett uendelig univers som ikke kan forklares. Vi er alle i samme båt. Kan vi ikke bare seile skuta i ro og fred? NEI tydeligvis ikke, det er alltid noen som skal ødelegge harmoni. Det finnes godhet i verden, da finnes det også ondskap, dessverre...


 

Jeg kunne skrevet om alt dette i flere timer, men tror jeg har fått frem det viktigste poenget mitt og jeg håper dere skjønner hva jeg mener. Hvis ikke går jeg i dybden og skriver ett mer utfyllende innlegg om akkurat dette med nettvett, for de av dere som ikke har skjønt det enda. 

Uansett om det gjelder hat i kommentarfelt, real life, rasisme, mobbing, uenigheter --- Spre alltid kjærlighet, glede og positivitet. Vær ydmyk. Er det noe i livet ditt du ikke er lykkelig med, finn ut hva det er og gjør endringer. Ett menneske som har ro og lykke i eget sinn, tar ikke hat ut mot andre...

 

xoxo

Galskap

  • Skrevet 01.01.2016 klokka 18:29
  • Kategori: Diverse

Jeg kan ikke være noe annet enn takknemlig for at jeg har en så stor og flott familie på både mamma og pappa sin side. Det å vokse opp med det beste (skal ikke lyve, men også det værste) av to verdener er absolutt noe jeg er takknemlig for og tenker på ganske ofte. Jeg er så heldig som har både libanesisk krydder og norske poteter i blodet. Julaften feirer jeg alltid med den norske familien min, og på nyttårsaften feirer jeg med den libanesiske og sånn har jeg egentlig fordelt disse dagene i mange år. Juleroen og nyttårs galskapen. 

Vi libanesere tar ikke lett på muligheten for å ha en god fest. Det skal sies! Slike sammenkomster byr alltid på drama, god spennende mat, muligheten for å gi totalt f* på dansegulvet, og om du tør og drite deg ut og danse "libanesisk" like there's no tomorrow, ja da er du festens midtpunkt. 

Jeg er så utrolig glad og stolt over å være halvt libaneser og halvt norsk. Jeg har to land, to kulturer, to språk, men ett hjerte. Jeg tror at det er grunnen til mitt åpne sinn og mangel på sterke fordommer mot mennesker og kulturer. En god miks av litt forskjellig galskap...NYE 2015-2016, Godt nytt år! xoxo

Nytt år, nye eventyr

  • Skrevet 31.12.2015 klokka 03:39
  • Kategori: Diverse

Hei alle sammen. Er vel på tide at jeg offisielt melder meg inn i klubben igjen, hvilket betyr - JA jeg skal begynne å blogge så mye som mulig. Jeg føler at 2016 har mye å by på. Det får høres så klisje ut som det bare må, men jeg føler virkelig at 2016 er mitt år! Mitt år for opplevelser, jobbe med meg selv og min egen lykke. Jeg vil også meddele at jeg har kjøpt min aller første MacBook, ever. En PC/MacBook er jo obligatorisk dersom man vil blogge eller i mitt tilfelle, også drive med YouTube, så det er nok en god investering i å ha skaffet seg dette dersom jeg skal blogge og lage videoer :) 

Som sikkert ikke alle vet skal jeg på Backpacking i Amerika i april 2016 med ei venninne. Gleder meg noe helt vilt mye, og jeg kan ikke vente med å blogge/vlogge hele opplevelsen. Jeg har alltid drømt om en evig tur til Amerika (3mnd lol), og at jeg endelig skal få oppleve dette er helt sinnsykt for meg. Jeg har vært i USA før, men reisen varte bare i 10 dager. På de ti dagene rakk vi å cruise kjapt gjennom det beste av LA og en liten svipptur innom Las Vegas før vi måtte reise hjem igjen. En smakebit med andre ord - en smakebit så god at jeg bare MÅ tilbake.

Dersom dere ønsker å følge meg og mine opplevelser i fremtiden er dere mer enn velkommen til å lese bloggen min og titte innom YouTube kanalen min. Jeg skal selvfølgelig oppdatere begge disse platformene så mye som mulig utenom reisen så det er bare å stikke innom.

Håper dere alle har hatt en fantastisk jul med nære og kjære og at dere alle entrer det nye året med masse positiv energi og positive tanker!Life´s what you make it.. xoxo

Sarah Abouzelof


KONTAKT
sarahablogg@gmail.com

Search

Bloggdesign

hits