Sarah Abouzelof

Faded

  • Skrevet 10.01.2016 klokka 13:05
  • Kategori: Musikkxoxo

Skjerp dere!

Wow, jeg er helt sjokkert. Jeg vet ikke helt hvor jeg skal starte. Først å fremst vil jeg bare si at sosiale medier skremmer meg. Vi er så avhengige av det at vi forvandles til monstre, no joke. Det er lettere å få tilgang til nyheter og saker fra hele verden, noe som igjen gjør det lettere for folk å dømme nasjonalt og internasjonalt om alt og ingenting.

Jeg har tenkt mye på dette de siste månedene på grunn av at det har vært så stort fokus på dette med flyktninger osv. Da dette var "hot" å snakke om i 2015, fikk jeg se sanne sider av mange kjente og ukjente, som jeg ikke likte. Før var jeg aldri "fan" av å lese kommentarer på nyhets innlegg og andre delte artikler på Facebook o.l, men det har blitt til en dårlig uvane nå, fordi jeg er rystet over hva folk kan finne på å få ut av seg i disse kommentarfeltene. Ikke minst VOKSNE mennesker! Det jeg leser er en form av håning, mobbing, bedrevitere som skal lære deg både det ene og det andre, og dytte sine personlige synspunkter og meninger, koste hva det koste vil, opp i ansiktet på deg. Det er så viktig for Ola og Kari Nordmann å få minnet oss alle på at janteloven eksisterer, og at "so and so" ikke har rett på ditt og datt, og at alle disse forskjellige hjernedøde blondinene av norske kjendiser og annet "pakk" kan dra til helvete og dø! Seriøst? Er det dette vi har kommet tili 2016? Hvor kommer alt dette hatet og sinnet fra? Hvor gikk det så galt? Er det fordi det er så lett i nåtid å få sagt hva man mener uten at man halshugges? Men hvorfor skal man mene så mye og halshugge andre selv?

Jeg får vondt i magen når jeg leser i kommentarfelt. Det er så mye ignoranse, hat, stygt og slemt prat at jeg bli rett og slett lei meg på menneskers vegne. Kommer de fra en så dårlig bakgrunn at de virkelig må ødelegge noen andre sin dag for å selv føle seg bedre? Hva skjer? Eier ikke folk skam lenger? Jeg har blitt lært at, har man ikke noe positivt eller konstruktivt å si på en pen måte trenger man ikke si noe i det hele tatt. Uheldigvis tenker ikke alle på den måten.. Så lurer man på hvorfor barn mobber...

Dette er brutalt folkens. Det er nok av mobbing, krig og negativitet ellers her i verden, kan man ikke bruke de sosiale fenomener til noe bra? Være gode forbilder? Greit at man kan dele meninger og ha diskusjoner hvor man ytrer meninger, men man trenger ikke alltid å sette ting på spissen, eller få andre til å føle seg dårlig bare fordi man skal få frem et poeng! Det er en stor forskjell på å bruke sin ytringsfrihet til noe fornuftig og å missbruke den på sånn ekkel og kvalm oppførsel.Er det noe man overhode ikke liker, ignorer det. Det er ikke så vanskelig, jeg lover! Vil dere ha ett lite kurs i hvordan det gjøres? *Les innlegg - ha en mening - si den lavt til deg selv - scroll videre* Voila.. lynkurs i folkeskikk.

Jeg kom over ett innlegg TV2 Nyhetene delte på FB-siden deres om Sophie Elise og Robin som har gjort det slutt. Her var det ikke mange blide kommentarer for å si det sånn. Voksne og eldre mennesker som ikke interesserer seg i denne saken bare MÅ få sagt i kommentarfeltet at dette er noe faenskap som ikke burde legges ut, at folk ikke interesserer seg for sånne saker, det er urett at disse to får oppmerksomhet i media. "Tenker ikke TV2 på alle de andre bruddene og skilsmissene i Norge, hvorfor får ikke de oppmerksomhet?".. Seriøst? Tror de har mistet ett godt poeng, å det er at på FB finnes det alt fra 13-åringer og oppover som faktisk liker å få med seg litt sladder fra jevnaldrende jenter og ungdommer akkurat som de voksne liker artikler om, hva enn de måtte like! "The world does not revolve around one person, or one group of people!" Husk det...

Vi har alle lov til å mene forskjellige ting. Vi er alle forskjellige, men samtidig så like. Våre forskjeller betyr ikke at man må hate på hverandre, det gir mer mening at våre forskjeller skal lære hverandre, inspirere og få oss til å sette pris på at vi ikke er like, at vi alle har egne særpreg og bærer det med stolthet. Ikke negativitet, nedlatende ord og hat.. Hadde det vært mulig å fjerne alt av hat, på en eller annen måte, hadde jeg gjort det om jeg så måtte ofre meg selv. Verden går under på grunn av oss, menneskeligheten, kjærlighet dyreliv, klima.. Alt ødelegges av oss. Vi er ett korn i ett uendelig univers som ikke kan forklares. Vi er alle i samme båt. Kan vi ikke bare seile skuta i ro og fred? NEI tydeligvis ikke, det er alltid noen som skal ødelegge harmoni. Det finnes godhet i verden, da finnes det også ondskap, dessverre...


 

Jeg kunne skrevet om alt dette i flere timer, men tror jeg har fått frem det viktigste poenget mitt og jeg håper dere skjønner hva jeg mener. Hvis ikke går jeg i dybden og skriver ett mer utfyllende innlegg om akkurat dette med nettvett, for de av dere som ikke har skjønt det enda. 

Uansett om det gjelder hat i kommentarfelt, real life, rasisme, mobbing, uenigheter --- Spre alltid kjærlighet, glede og positivitet. Vær ydmyk. Er det noe i livet ditt du ikke er lykkelig med, finn ut hva det er og gjør endringer. Ett menneske som har ro og lykke i eget sinn, tar ikke hat ut mot andre...

 

xoxo

I overkant ivrig

Jeg burde egentlig sove, men jeg klarer ikke! Det er så spennende å søke på alle destinasjonene vi skal reise til, finne ut av hva vi kan gjøre, lage liste over hva jeg trenger osv. Tror jeg er i overkant ivrig på denne reisen, hadde det ikke vært for at jeg ikke har "backpacker" sekken min enda, hadde jeg allerede pakket ferdig... Jeg elsker å reise og hele prosessen med å pakke og planlegge er noe jeg elsker! Nå skal det sies at Susann minnet meg på hvor kort tid det er til vi reiser og det var da det gikk opp for meg at vi har jo ikke ordnet med Visum eller reiseforsikring enda (hvertfall jeg). Tar meg av alt dette denne uken så jeg slipper å stresse med det siden. Greit å ha alt i boks og planlagt!


 

Kjøpte meg en Ox Red Kånken sekk(kjøpt på Fjellreven i Karl Johan), Dark Grey pocket reiseveske og- travel wallet fra Fjellreven i dag. Bestillte de to sistnevnte på nett ettersom de ikke hadde fargen Dark grey i butikk. Gleder meg til vi nærmer oss turen og jeg har alt av utstyr så jeg kan begynne å pakke. Det er jo halve moroa synes nå jeg. BTW jeg bestilte Kånken sekken i 17', men har en MacBook som er 13'. Bør jeg bytte til en mindre sekk, eller er det greit å ha i 17' for å eventuelt få plass til andre nødvendigheter under reisen? Tror den sekken er 20L hvis jeg ikke tar helt feil, blir det for mye? Hvis noen har en mening eller ett svar på hva som lønner seg setter jeg pris på det.

(Beklager for dårlig bildekvalitet. Dere vet, Iphone atm)


Random... #SELFIEOFTHEDAY 


xoxo

Just go

"They say happiness is not a destination, it's a way of life. But if you believe the destination will bring happiness in to your life, don't wait, just go"

Endelig. I hele mitt liv har dette vært en drøm. En drøm jeg hadde bestemt meg for at jeg skulle realisere men ante ikke når, hvordan eller med hvem. Noen ganger må man bare kaste seg ut over klippen og satse på at man lander trygt i vannet. Livet er for kort til å ikke kjenne vanndråper som siler ned over fjeset, smake saltvannet og kjenne solen tørke det vekk i varmen. Det er nå eller aldri tenkte jeg. Det å utsette har vært min "greie" så lenge jeg kan huske, men nå tok jeg endelig tak i meg selv og hva jeg ønsket fremtiden skulle bringe. Nå var det min tur til å hoppe ut i det. Jeg forberedte meg selv på at dette var en reise jeg skulle på alene ettersom mine nærmeste venner og bekjente hverken har tid, økonomi eller mulighet til å ta fri i tre måneder. Jeg forsøkte å forestille meg selv alene på tur. "Vil jeg klare det? Er jeg selvstendig nok?" Det var en skremmende tanke. Burde jeg virkelig la meg selv reise på en så stor og lang reise alene? Jeg vet jo egentlig at jeg kunne klare det fint, men jeg ville ha noen å dele opplevelsene med. Det var da jeg var så heldig å komme over Susann. Ei jente med samme reise-drømmer som meg. Jeg dro til Bergen, hun kom til Oslo. Slik har vi blitt bedre kjent. Vi kommer godt over ens, noe som er ett must dersom man skal ut å reise sammen. Så nå har jeg da en reisepartner og ser virkelig frem til å dele dette eventyret med Susann og ikke minst, bli bedre kjent. Ordentlig god-jinte! 


 
Amerika er destinasjonen, å vi flyr for det meste til stedene vi skal besøke, men fra San Francisco skal vi leie en Campervan og kjøre langst vestkysten. En hel måned på veien uten noen spesifikk plan før vi stanser i Las Vegas og blir i noen dager før vi avslutter det hele med to uker på Hawaii. ALOHA! 20 April sitter vi på flyet til...Det er ubeskrivelig godt at det kom til nytte å være litt tøff, spontan og modig. Jeg bestemte meg i løpet av ett sekund, hadde jeg ikke gjort det og kontaktet Susann ville vi ikke ha sittet her med billetter til Amerika sammen.

xoxo

Galskap

  • Skrevet 01.01.2016 klokka 18:29
  • Kategori: Diverse

Jeg kan ikke være noe annet enn takknemlig for at jeg har en så stor og flott familie på både mamma og pappa sin side. Det å vokse opp med det beste (skal ikke lyve, men også det værste) av to verdener er absolutt noe jeg er takknemlig for og tenker på ganske ofte. Jeg er så heldig som har både libanesisk krydder og norske poteter i blodet. Julaften feirer jeg alltid med den norske familien min, og på nyttårsaften feirer jeg med den libanesiske og sånn har jeg egentlig fordelt disse dagene i mange år. Juleroen og nyttårs galskapen. 

Vi libanesere tar ikke lett på muligheten for å ha en god fest. Det skal sies! Slike sammenkomster byr alltid på drama, god spennende mat, muligheten for å gi totalt f* på dansegulvet, og om du tør og drite deg ut og danse "libanesisk" like there's no tomorrow, ja da er du festens midtpunkt. 

Jeg er så utrolig glad og stolt over å være halvt libaneser og halvt norsk. Jeg har to land, to kulturer, to språk, men ett hjerte. Jeg tror at det er grunnen til mitt åpne sinn og mangel på sterke fordommer mot mennesker og kulturer. En god miks av litt forskjellig galskap...NYE 2015-2016, Godt nytt år! xoxo

Sarah Abouzelof


KONTAKT
sarahbornstedt@gmail.com

Search

Bloggdesign

hits